an scolar

Primarul Emil Boc nu pierde ocazia să amintească toate investițiile pe care municipalitatea le face în educație. Ce uită să amintească este lipsa soluțiilor pentru ca traficul să nu fie un coșmar. Luni începe un nou an școlar, iar șoferii vor petrece din nou foarte mult timp în trafic. Circulația va fi sufocată de sutele de părinți care îi duc pe copii la școală. Cea mai bună soluție rămân autobuzele școlare, inițiativă care deocamdată a rămas la stadiul de proiect.

”Școlile sunt pregătite pentru începerea anului școlar. Obiectivul nostru râmâne să investim în educație. La Cluj, 20% din impozite și taxe se întorc în educație. Suntem un oraș care investește masiv și contant în educație. De la cumpărarea de calculatoare, la dotarea școlilor, săli de sport. Dar și politicile educaționale: transportul gratuit, burse, indiferent de număr, pentru toți alevii care au minim media 8,50. Toate aceste demersuri sunt asigurate de municipalitate pentru susținerea sistemului educațional”,  a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a declarat că speră să reușească să îi țină pe tineri la Cluj, iar toți clujenii plecați să se întoarcă acasă. Clujul este intr-adevăr un oraș atractiv, dar tocmai acest motiv îl face să aibă cele mai mari prețuri la chirii și locuințe.

”Investiția în educație este de departe cea mai sănătoasă investiție, fără niciun risc al falimentului. Ne dorim să avem copii la școală și ne dorim să rămână acasă după ce termină universitățile. Încercăm să creăm un concept care să îi aducă pe clujenii noștri acasă și cei care termin școala să rămână acasă, să aibă grijă de părinți și bunici și să se bucure de viața de familie”, potrivit primarului.