Paszkany Arpad, audiat la DIICOT pentru delapidarea a peste 9 milioane de euro din vistieria echipei CFR Cluj

Omul de afaceri Paszkany Arpad a fost audiat astăzi la sediul DIICOT din Cluj-Napoca, într-un dosar privitor la delapidarea clubului de fotbal cu  mai multe milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor este vorba prejudicierea clubului CFR Cluj cu peste 9 milioane de euro, bani câştigaţi in urma participarii in Liga Campionilor. Concret, anchetatorii sustin ca ar fi vorba de constituirea a unui grup infractional organizat, delapidare de fonduri, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Fostul finantator al echipei Paszkany Arpad a sosit primul la DIICOT Cluj, unde procurorii l-au audiat timp de oră. La ieşire, acesta nu a oferit informatii cu privire la acuzaţiile aduse şi nici despre calitatea pe care o detine in acest dosar.

Arpad Paszkany s-a retras oficial din Consiulul de Adminsitratie al clubul de fotbal in 2014, si a renuntat si la calitatea de actionar din majoritatea firmelor pe care le detine.

Anchetatorii sustin ca mai multi reprezentanti ai clubului si-ar fi insusit banii prin intermediul unor firme off-shore din Cipriu si Insulele Seychelles.

In perioada 2008-2012, CFR Cluj a participat de două ori in grupele Champions League, fapt care a umplut vistieria clubului cu zeci de milioane de euro.

UPDATE

In jurul orei 16 a ajuns la DIICOT şi preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan. Acesta nu a dorit să declare nimic jurnaliştilor prezenţi în numar mare în faţa instituţiei.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.