OMS pune un semn de exclamație. Liderii Europei trebuie să ia măsuri urgente și eficiente pentru a nu se ajunge la statea de urgență

Mike Ryan, Directorul pentru situaţii de urgenţă de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), îndeamnă guvernele să ia măsuri pentru combaterea și prevenirea noului virus, deoarece cazurile sunt în creștere continuă. Mai mult, spune că ar fi necesară interzicerea evenimentelor la care se adună multe persoane, astfel încât să nu fie nevoite să aplice iar starea de urgenţă.

Europa a înregistrat joi pentru prima dată peste 100.000 de cazuri de infectare du noul coronavirus. “Nu avem răspunsuri noi. Ştim ce avem de făcut. Este îngrijorător să vezi atât de multe ţări din Europa în care numărul infectărilor este în creştere iar guvernele trebuie să ia decizii ferme pentru a încerca să limiteze şi să blocheze transmiterea virusului”, a afirmat Mike Ryan într-o declaraţie de presă susţinută la Geneva, potrivit News.ro.

Mai mult, Mike Ryan a anunţat că a prezentat conducerii OMS o listă cu specialiştii pentru o misiune internaţională în China, care să afle originile acestui virus, descoperit la sfârşitul anului trecut în Wuhan.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii