O nouă metodă de înșelăciune: metoda accidentului COVID-19. Ce transmit polițiștii clujeni

În perioada 26-27 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au fost sesizați despre desfășurarea unor situații în care, persoane din municipiul Gherla au fost contactate telefonic de necunoscuți, care, prin atribuirea unor calități false și relatând diverse pretexte, ar fi încercat să le inducă în eroare, solicitându-le sume de bani.

În continuare sunt derulate cercetări sub aspectul tentativei la infracțiunea de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie.

În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei.

În situațiile menționate nu s-au creat prejudicii materiale, deoarece persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice.

Verificările continuă în vederea identificării autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora.

”Action Day – Fishery” – în cadrul unei acțiuni desfășurate la data de 27 august a.c., polițiști din întreg județul Cluj, în colaborare cu jandarmi și reprezentanți din cadrul DSVSA Cluj au acționat pentru verificarea legalității activităților din domeniul piscicol.

Astfel, au fost efectuate peste 40 de controale la societăți comerciale, amenajări piscicole și asociații de profil, fiind aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, urmare a nerespectării normelor legislative. 17 dintre acestea au reprezentat abateri de la prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii