O femeie care are COVID de 6 luni spune că în fiecare săptămână are alte simptome

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Monique Jackson spune că s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19 la începutul pandemiei. Totuși, există două mari diferențe între ea și restul bolnavilor. Ea are boala de 6 luni și a ținut un jurnal ilustrat pe această temă.

Este suspectată de o formă a bolii pe care medicii abia încep să o studieze. S-a îmbolnăvit în martie și la început părea că are o versiune ușoară a coronavirusului, dar simptomele nu au dispărut niciodată. Luni mai târziu, se luptă să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul ei, potrivit BBC NEWS.

Monique este o persoană extrovertită, „aproape hiperactivă”, spune ea. În vremuri normale, practică boxul thailandez și jiu-jitsu și face ciclism 20 de kilometri pe zi, până la și de la locul de muncă, o galerie de artă din centrul Londrei.

Dar ultimele luni i-au schimbat profund viața. Acum are un post-it pe peretele dormitorului care îi amintește să economisească suficientă energie pentru a se spăla pe dinți.

„Nu sunt o persoană leneșă”, spune ea, adăugând că sunt zile în care reușește doar să coboare niște scări.

În timp ce corpul ei refuză să coopereze, a găsit o refulare pentru starea ei în Instagram, unde a ținut un jurnal ilustrat al simptomelor pe care le are și se întreabă de ce unii oameni au o versiune a bolii care pur și simplu nu mai trece.

Monique s-a îmbolnăvit în același timp cu o prietenă, după ce au făcut împreună o călătorie cu trenul. La început, simptomele lor erau similare, dar apoi nu au mai avut nimic în comun.

În a doua săptămână de boală nu a mai putut să respire și a ajuns la urgențe. Nu e testată atunci, pentru că în Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit și confirmarea.

Monique spune că a trecut prin tot felul de stări. La început era atât de obosită încât nici mesaje de pe telefon nu putea să trimită, apoi au apărut alte simptome din ce în ce mai grave. Simțea arsuri și dureri atroce în piept. „Credeam că o să fac infarct”, spune ea. Ulterior a avut și simptomele unei infecții urinare.

O perioadă nu s-a mai uitat la televizor și nici pe rețelele sociale, pentru că orice informație despre Covid îi adâncea și mai mult anxietatea. La un moment dat și-a întrebat o prietenă care mai este situația și aceasta i-a spus că persoanele de culoare sunt mai vulnerabile. „Am simțiti că sunt într-un film de groază, în care toate persoanele de culoare mor”, spune Monique, care este mulatră.

Odată cu trecerea săptămânilor, unele simptome au fost înlocuite cu altele, din ce în ce mai bizare. O durere de gât a fost însoțită de o senzație ciudată la ureche, apoi mâinile i s-au învinețit. A avut erupții ciudate pe tot corpul și de multe ori se trezea din somn cu dureri puternice în diferite părți ale trupului.

Sursa: Digi24

Sursa foto: Monique Jackson

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău