Măsurișul oilor de la Pria – mii de clujeni, așteptați

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Mii de persoane din judeţele Sălaj, Cluj şi Bihor sunt aşteptate la Măsurișul oilor de la Pria.

Cea de a 53-a ediţie a serbării pastorale aduce şi în acest an în atenţia publicului obiceiurile măsurării laptelui de la stână, prezentarea de produse locale, dar şi spectacole folclorice în aer liber, scrie Antena Satelor.

Măsurișul oilor de la Pria este programat să înceapă duminică, 19 mai, în jurul orei 11:00, în zona localităţii sălăjene Pria. La graniţa dintre judeţele Sălaj şi Cluj, într-o zonă pitorească, potrivit organizatorilor, sunt programate spectacole artistice pe scena special amenajată în aer liber: mese cu preparate tradiţionale, prezentarea tradiţiei obţinerii caşului după metoda locală, dar şi alte obiceiuri.

În primii ani, sărbătoarea aducea în prim plan momentul măsurări cantităţii de lapte şi stabilirea cotei ce-i revenea fiecărui proprietar de oi. Obiceiul s-a transformat încet într-un spectacol organizat în fiecare an, pe Măgura Priei.

Evenimentul este organizat de această dată de Primăria comunei Cizer în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj.

Citește și „Rapsodia păstorească”, o sărbătoare de aproape jumătate de veac

Este posibil să ți se pară interesant și acest articol:

Street Food Festival Cluj-Napoca, cel mai mare din Europa ca număr de vizitatori

Ultimile articole

Articole populare