”Lunca Someșului Mic”’, o cooperativă din Apahida a fost desemnată ”Antreprenorul lunii martie” de către Ambasada SUA

Programul Ambasadei intitulat ‘Antreprenorul lunii’ este o modalitate de a aduce în prim plan extraordinara creativitate și potențialul existente aici, în România, de a promova persoanele și companiile care și-au asumat riscul de a se baza pe propriile forțe și de a-și crea propriul drum. Acești antreprenori locali dezvoltă produse și servicii într-o multitudine de sectoare în diverse regiuni ale României.

Premiul acordat în luna martie reprezintă o recunoaștere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa ‘Lunca Someșului Mic’ le-a depus pentru a îmbunătăți viața comunității, aducându-i laolaltă pe toți membrii săi. Această cooperativă a demonstrat că întregul reprezintă mai mult decât suma părților sale componente.

Adunând producția realizată de fiecare, membrii cooperativei au reușit să atingă limita minimă de achiziție impusă de marile lanțuri de supermarketuri din România. Dacă ar fi acționat ca producători individuali, acești fermieri nu ar fi reușit să obțină acces pe o piață atât de largă și stabilă.

SUA au o tradiție îndelungată a cooperativelor și asociațiilor care colaborează pentru binele echipei, reușind în același timp să aducă beneficii fiecărui membru în parte.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului își pot concentra acum atenția asupra extinderii producției în loc să se preocupe de logistică, marketing și vânzarea produselor în piețe.

Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost găzduită de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă, un ONG care, din 1992, promovează dezvoltarea rurală și regională, consolidând societatea civilă din întreaga Românie.