institutul oncologic

Lipsă acută de locuri de parcare la Institutul Oncologic. Pacienții, hăituiți de Poliția locală

Deputatul Emanuel Ungureanu face un apel public către premierul Viorica Dăncilă și către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să rezolve problema locurilor de parcare de la Institutul Oncologic din Cluj.

”Vă rog să aprobați urgent documentația pentru transferul în proprietatea primăriei Cluj-Napoca a terenului necesar realizării unui parking în interiorul curții Institutului Oncologic. Pacienții cu cancer și aparținătorii acestora se chinuie cumplit să găsească un loc de parcare în zonă și sunt hărțuiți de polițiștii locali. Primăria vrea să construiască, cineva de la guvern blochează transferul de proprietate”, transmite deputatul Emanuel Ungureanu.

Primarul Emil Boc anunța încă de acum doi ani că va fi realizat un parking care să rezolve situația locurilor de parcare.

Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Institutul Oncologic “Ion Chiricuță”, care deține terenul prin Ministerul Sănătății, va construi un nou parking în zona centrală a municipiului, pe strada Republicii nr. 34-36.

Prin HCL nr. 251/2017 s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu ce reglementează amplasarea pe parcela din incinta Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Chiricuță” Cluj a două corpuri – unul pentru parking, cu înălțimea maximă de 16 metri și unul pentru realizarea unui Centru de transplant cu un regim de înălțime de S+P+3E.

Parkingul va fi construit în scopul rezolvării necesarului de parcări și în scopul degajării circulației din această zonă intens circulată. Construcția va fi realizată pe o suprafață de aproximativ 950 metri pătrați, iar accesul auto se va face din strada Ion Creangă.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare