Atentie la inselatorii bancare legate de epidemia de coronavirus

Atentie la e-mail-urile de tip phishing. Verifică dacă e-mail-urile primite au o sursă legitimă. Nu deschide mesaje nesolicitate sau a căror sursă nu o cunoşti. Nu deschide ataşamente şi nu accesa link-urile din e-mail, aplicaţii de mesagerie sau reclame. S-ar putea să descarci viruşi direct pe calculatorul sau telefonul tău.

Nu divulga niciun fel de date personale sau bancare cum ar fi: parole, coduri de activare, numărul cardului, codul PIN etc. Banca nu iti va cere niciodata astfel de informatii.

Atenţie la apeluri telefonice suspecte. Ele par a fi din partea spitalelor sau centrelor medicale prin care te informează că o rudă/cunoştinţă este infectată cu virusul COVID–19 şi vi se solicită bani pentru tratament.

Atenţie la oferte de investiţie în diferite măsuri de protecţie, remedii, tratamente, vaccinuri şi alte medicamente miraculoase

Verifică înainte să cumperi sau să faci o donaţie. Caută recenzii despre organizaţie, site şi produs.

Atenţie la ofertele care par prea bune ca să fie adevărate, mai ales la cele de interes pentru această perioadă. Există în această perioadă oferte de produse la preţuri foarte bune: măşti chirurgicale, dezinfectant, echipamente de protecţie, echipamente medicale. Caută recenzii despre site şi produs.

Filtrează informaţia cu care intri în contact pe reţelele de socializare.
De cele mai multe ori, conturile false sunt folosite ca instrumente în încercarea de fraudă.

Informează-te din surse oficiale. Există multe informaţii false prezentate interesant, cu sfaturi din partea unor experţi falşi.

Instalează o soluţie de securitate ce oferă cel puţin protecţie la nivel antimalware, antispam şi antiphishing.

Dacă ai suspiciuni, contactează banca şi poliţia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare