Guvernul elimină ștampila

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care elimină obligativitatea aplicării ștampilei pe actele oficiale în relația cu statul român.

Astfel, ștampila nu va mai fi obligatorie pentru persoanele fizice, persoanele juridice private și pentru entitățile fără personalitate juridică la instituții sau autorități publice. „Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative”, anunță Guvernul printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Ordonanța prevede scutirea de la plata taxelor extrajudiciare de timbru a tuturor contribuabililor care solicită Agenției Naționale de Administrare Fiscală eliberarea unor certificate, adeverințe sau alte documente.

Măsura a fost anunțată încă din luna mai de fostul ministru delegat pentru IMM-uri și turism Florin Jianu, la doi ani după ce Comisia Europeană a propus acest lucru. Bulgaria alături de România sunt singurele țări din UE care încă nu au implementată această măsura.

Ordonanța va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.