tehnologie, festival

Între 8 și 11 noiembrie 2018, la Cluj, se va desfășura cea de-a treia ediție a festivalului Techfest. Festivalul de tehnologie va aduce la Cluj nu mai puţin de 10 evenimente, care vor găzduite de ClujHub, Sala Polivalentă şi Vivo Cluj-Napoca.

TechFest va fi deschis pe 8 noiembrie, la ClujHub, cu Science Summit, un eveniment organizat împreună cu Modularity.

În prima zi vor fi prezentate proiecte de case inteligente sau forţă de muncă robotizată. În schimb, Digital Venture Lab le va oferi oportunitatea start-up-urilor locale de a-şi prezenta soluţiile în faţa unor potenţiali investitori şi a reprezentanţilor corporaţiilor.

Pe 9 noiembrie, la Sala Polivalentă, vor fi organizate sesiuni de tip TechJam despre Smart City la care vor lua parte diverşi vorbitori, printre care Cristina Moga, co-fondator al CivicTech. Aceasta va susţine o prezentare despre folosirea datelor publice pentru a crea un oraş inteligent.  Sesiunea TechJam din partea a doua a zilei va avea în prim-plan liderii mai multor startup-uri locale de succes precum hipMenu, Around25 sau Tappitude.

În acelaşi spaţiu, partenerii de la Târgul de Cariere în IT vor facilita discuţii între specialiştii în căutare de joburi în zona IT&C şi companiile care îi pot integra în acest ecosistem.  Tot la Sala Polivalentă vor avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, alte trei sesiuni TechJam. Acestea se vor concentra asupra unor teme precum Java, Android, Artificial Intelligence (AI) & Machine Learning. Prezentările aplicate vor fi susţinute de vorbitori locali şi internaţionali, printre care: Pascal Bugnion, Data Engineer la ASI Data Science; Răzvan Valentin Florian, Director şi cercetător Machine Learning în cadrul Institutului Român de Ştiinţă şi Tehnologie; Francesco Romano, inginer IoT şi Harald Wendel, Software developer la unicornul Transferwise care va vorbi despre „Transaction Cascades”.

În paralel cu sesiunile TechJam se va da startul MegaHack cu premii totale de 5.000 de euro oferite de Vodafone România. MegaHack este o provocare lansată de către operatorul telecom, partenerul principal al evenimentului, şi constă într-un maraton de 24 de ore de programare în care participanţii îşi vor testa abilităţile de a rezolva provocări de business prin dezvoltarea de soluţii tech pentru companii.   Înscrierile se fac individual aici şi sunt gratuite. Participanţii îşi vor aduce propriile echipamente de lucru (laptop, încărcător etc.). Pe parcursul competiţiei, echipele vor fi susţinute de mentori cu experienţă, iar juriul care va desemna câştigătorii este format din reprezentanţi ai Vodafone România şi alţi experţi locali.    Vivo Cluj Napoca va găzdui EXPO Tech ca parte a Techfest connected by Vodafone, o zonă de experimentare a inovaţiilor tehnologice hardware sau software care pot optimiza afacerile şi viaţa personală a utilizatorilor.   De asemenea, vineri şi sâmbătă, partenerii Techfest connected by Vodafone de la Târgul de Cariere în IT vor organiza la Sala Polivalentă concursuri pentru gameri profesionişti şi amatori. Printre jocurile disponibile vor fi League of Legends şi Hearthstone.