Educația sexuală nu va fi în programa școlară nici anul viitor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta abia pe 16 septembrie sesizarea președintelui României, Klaus Iohannis, privind legea care condiționează educația sanitară în școli de acordul părinților. Anul școlar va începe pe data de 14 al aceleiași luni, ceea ce înseamnă că noua materie nu va apărea în programa școlară pentru anul 2020-2021.

Klaus Iohannis a depus, în data de 24 iunie, o sesizare către CCR asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Legea în cauză se leagă de condiționarea educației sexuale (sau sanitare) în școli de acordul părinților.

Reprezentanții CCR au anunțat că sesizarea președintelui va fi discutată abia pe 16 septembrie, la două zile după începerea anului școlar. În consecință, educația sexuală nu le va fi predată copiilor, conform programului din noua lege, nici în anul școlar 2020-2021, întrucât verdictul CCR va veni după ce programa va fi deja stabilită.

Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu „educație sanitară” pentru care este nevoie de acordul expres al părinților, a fost adoptată de Parlament în 3 iunie.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău