Sunteti aici:DiverseDouă proiecte pentru modernizarea străzilor din comuna Apahida

Două proiecte pentru modernizarea străzilor din comuna Apahida

Publicat in data

În comuna Apahida proiectele de infrastructură sunt în plină desfășurare. Atât cât va permite vremea se va lucra la partea de modernizare a străzilor, urmând ca lucrările să fie reluate în primăvara anului 2017.

Fonduri europene pentru drumurile din Apahida

În acest moment, în comuna Apahida există două proiecte pentru modernizarea drumurilor. Primul dintre ele din fonduri proprii și vizează străzile din comuna Apahida, Dezmir și Sânnicoara. Contractul de modernizare este semnat din dată de 30.06.2016, cu o durata a contractului de 20 luni de la dată emiterii ordinului de începere a lucrărilor, şi o suma de 9.220.776,06 la care se adaugă TVA , contractul este de tip bianual se desfăşoară pe perioada a doi ani, 2016-2017. Modernizare străzi în satele Dezmir şi Sannicoara şi DC41 Str. Tudor Vladimirescu din Apahida, după cum urmează :

  1. În Iocalitatea Dezmir se va asfalta : 5706,65 m

– stradă Planoarelor: 1100,00 m; – stradă Trandafirilor: 520.00 m;- stradă Narciselor: 192,15 m; – stradă Lăcrămioarelor: 140,60 m; – stradă Tausor: 625,30 m;- stradă Labului: 551,85 m; – stradă Pietroasa: 320,00 m;- stradă Horea: 347,15 m; – stradă Dealului: 870,00 m;- stradă Lacului: 668,50 m; – stradă Şcolii: 371,10 m.

  1. În Iocalitatea Stnnicoara se va asfalta : 2920,10: stradă Lalelelor: 97 m; – stradă Traian Darjan: 850 m; – stradă Aviatorilor 1: 358,50 m; – stradă Aviatorilor 2: 258,05 m;- stradă Feroviarilor: 613,80 m; – stradă Meteor: 272,75 m;- stradă Triaj: 470,00 m.

III . În localitatatea Apahida 821,84 m – Stradă Tudor Vladimirescu (DC41) km 1+544.00-km 2+365.84 L=821,84 m.

Au început lucrările de asfaltare din proiectul ”Modernizare străzi în satele Apahida Dezmir şi Sannicoara”, în acest moment se lucrează pe străzile Pietroasa, Horea, Lacului şi Şcolii din Dezmir. ”Proiectul de modernizare al străzilor din satele Apahida, Dezmir Sannicoara este în desfăşurare. În acest moment se lucrează pe străzile Pietroasa, Horea, Lacului şi Şcolii din Dezmir. Unele dintre acestea sunt într-un stadiu avansat, s-a turnat deja stabilizantul şi probabil că saptămâna vitoare urmează să toarne asfalt. Referitor la restul străzilor, cele care au canalizare sau pe care sunt lucrări pentru canalizare vor fi asfaltate în următorii doi ani. Referitor la reparaţiile pentru străzile care au fost asfaltate în 2010, avem un program de refacere şi întreţinere. În continuare vom pietrui acolo unde este cazul şi vom întreţine străzile până în momentul când va începe asfaltarea ”, a declarat primarul Grigore Fati. Un alt proiect ce vizează drumurile din comună Apahida este un proiect ce beneficiază de finanţare europeană. A fost semnat la AFIR filiala Cluj contractul de finanţare pe măsură 7.2. ( P.N.D.R.) pentru ,,Modernizări străzi în Comună Apahida, judeţul Cluj “- proiect în valoare de 1.174.262 euro , contribuţia Primăriei Apahida fiind de 266.537 euro. În proiect sunt prevăzute asfaltări pe străzile din Sannicoara : Grădinarilor , Aurel Vlaicu, George Enescu, Nicolae Bălcescu, Someş, Câmpului şi DC 79 Pată-Bodrog. “Am semnat finanţarea pentru proiectul pe fonduri europene şi urmează să fie întocmit proiectul tehnic şi să facem licitaţia. Acel proiect se va derula în Sannicoara”, a menţionat Fati.

Licitaţie pentru 35 de staţii pentru călători

Un alt proiect pe care primăria Apahida doreşte să îl demareze este legat de construirea unor staţii pentru călători în toate satele comunei. ”Este a treia oară când afişăm licitaţia pentru staţiile de transport. Prima dată nu s-a prezentat nimeni, a două oară nu au fost depuse ofertele financiare. Sperăm să se prezinte cineva, dacă nu vom găsi soluţii, vom analiză din nou proiectul pentru a vedea dacă este bun sau nu calculul financiar”, a declarat Fati. Proiectul privind ,”Construcţia de staţii călători, semnalizare şi semaforizare pe traseul DN1 C şi înfiinţare treceri de pietoni în localitatea Apahida, judeţul Cluj”, a fost ataşat din nou pe e-licitaţie.ro ( SEAP). Proiectul a fost ataşat prima dată în 21.09.2016 , cu prelungire de termen până la dată de 17.10.2016, dar din cauza faptului că proiectul nu a fost ofertat nu s-a adjudecat . Valoarea estimată a contractului este 1.870.252 plus TVA, etapizată în 2016 şi 2017.Proiectul implică construcţia a 35 staţii în satele componente ( Sannicoara – 5 staţii, Apahida -13 staţii, Dezmir-7 staţii, Pata – 4 staţii, Corpadea – 5 staţii, Cîmpeneşti -1 staţie).

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....