Sunteti aici:DiverseCum te poate ajuta un dedurizator de apă?

Cum te poate ajuta un dedurizator de apă?

Publicat in data

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu probleme cauzate de apa dură, cum ar fi depunerile de piatră pe aparate sau robinete, pielea uscată și părul tern. Dar un dedurizator de apă poate fi soluția. Acest dispozitiv ingenios îndepărtează mineralele dure din apă, cum ar fi calciul și magneziul, înlocuindu-le cu sodiu sau potasiu, care nu formează depuneri. Acest lucru face apa mai blândă și mai prietenoasă pentru pielea ta și pentru aparatele din casă. Descoperă cum funcționează un dedurizator de apă și cum poate îmbunătăți calitatea vieții tale în acest articol.

Ce înseamnă apa dură?

Apa dură este apa care conține o concentrație ridicată de minerale, în special calciu și magneziu. Aceste minerale se dizolvă în apă în timpul procesului de filtrare prin straturile de sol și rocă. Apa dură poate avea efecte negative asupra sănătății, aspectului și duratei de viață a aparatelor.

Problemele cauzate de apa dură

Apa dură poate cauza o serie de probleme în gospodărie și asupra sănătății tale. Printre cele mai comune probleme se numără:

 • Depunerile de piatră: Mineralele dure din apa se pot acumula în aparatele electrocasnice, cum ar fi mașina de spălat vase sau mașina de spălat rufe, creând depuneri de piatră. Aceste depuneri pot afecta funcționarea aparatelor și pot necesita reparații costisitoare sau înlocuirea acestora.
 • Pielea uscată și mâncărimea: Apa dură poate usca pielea și scalpul, lăsându-le uscate și iritate. Acest lucru poate duce la senzația de mâncărime și la apariția unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi eczema.
 • Părul tern și fragil: Mineralele din apa dură pot afecta aspectul și sănătatea părului, dându-i un aspect tern și fragil. Părul poate deveni greu de gestionat și poate necesita utilizarea frecventă a produselor de îngrijire suplimentare pentru a-l menține sănătos.

Cum funcționează un dedurizator de apă?

Un dedurizator de apă este un dispozitiv care îndepărtează mineralele dure din apă și le înlocuiește cu sodiu sau potasiu. Acesta este compus dintr-un rezervor de rășină și un rezervor de sare. Apa dură trece prin rezervorul de rășină, unde mineralele dure sunt reținute și înlocuite cu sodiu sau potasiu. Apa „dedurizată” este apoi distribuită în întreaga casă.

Beneficiile utilizării unui dedurizator de apă

Utilizarea unui dedurizator de apă poate aduce o serie de beneficii pentru tine și casa ta. Iată câteva dintre acestea:

 • Aparate mai eficiente: Depunerile de piatră pot afecta funcționarea corectă a aparatelor electrocasnice. Utilizarea unui dedurizator de apă poate preveni acumularea acestor depuneri și poate extinde durata de viață a aparatelor.
 • Piele mai sănătoasă: Apa dedurizată este mai blândă pentru piele, ajutând la menținerea hidratării și prevenind uscarea și iritațiile. Pielea ta va arăta mai sănătoasă și mai strălucitoare.
 • Păr mai frumos: Apa dură poate face părul să pară tern și fragil. Utilizarea unui dedurizator de apă poate îmbunătăți aspectul și sănătatea părului, făcându-l mai moale și mai strălucitor.
 • Economii pe termen lung: Utilizarea unui dedurizator de apă poate reduce costurile de întreținere a aparatelor și a sistemului de canalizare. Depunerile de piatră pot duce la înfundarea țevilor și la necesitatea de a le curăța sau înlocui.

Cum să alegi dedurizatorul de apă potrivit pentru casa ta?

Alegerea unui dedurizator de apă potrivit pentru casa ta poate fi o sarcină provocatoare, având în vedere varietatea de modele disponibile pe piață. Iată câteva aspecte de luat în considerare în procesul de selecție:

 • Cantitatea de apă necesară: Evaluează cantitatea de apă necesară în gospodărie pentru a alege un dedurizator de apă cu capacitate adecvată.
 • Reputația mărcii: E important să investești într-o marcă de echipamente recunoscută pentru produse robuste. Spre exemplu, un dedurizator de apă Viessmann ar răspunde acestui criteriu, întrucât compania germană este cunoscută pentru produse fiabile.
 • Dimensiunea și spațiul: Asigură-te că ai suficient spațiu disponibil pentru instalarea dedurizatorului de apă și că acesta se potrivește dimensiunilor locației sale.
 • Calitatea apei: Analizează calitatea apei din zona ta pentru a alege un dedurizator de apă care să se potrivească nevoilor tale specifice.
 • Bugetul: Stabilește un buget pe care îl poți aloca pentru achiziționarea și instalarea dedurizatorului de apă.

Costuri și economii cu utilizarea unui dedurizator de apă

Costurile de achiziționare și instalare a unui dedurizator de apă pot varia în funcție de tipul și capacitatea sistemului, nivelul de complexitate al montării și de alți factori. În general, costurile inițiale pot fi considerate o investiție pentru beneficiile pe termen lung pe care un dedurizator de apă le poate aduce.

Pe termen lung, utilizarea unui dedurizator de apă poate genera economii semnificative. Aceste economii pot veni în urma prelungirii duratei de viață a aparatelor electrocasnice, reducerea costurilor de întreținere și reparații, consum redus de produse de îngrijire personală și apei îmbuteliate.

 

În concluzie, un dedurizator de apă poate fi o soluție eficientă pentru problemele cauzate de apa dură. Prin eliminarea mineralelor dure și înlocuirea lor cu sodiu sau potasiu, acest dispozitiv poate îmbunătăți calitatea vieții tale în mai multe moduri. Poți beneficia de aparate mai eficiente, piele mai sănătoasă, păr mai frumos și economii pe termen lung. Alegerea unui dedurizator de apă potrivit pentru casa ta și bugetul tău poate aduce beneficii notabile în calitatea apei și în confortul de zi cu zi.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Alte articole

Puicuțul Ioan Făt de la PUSL BEHĂIE prin Dej că a pierdut alegerile și nu a prins nici măcar o sinecură de consilier local

Mare-i Grădina Domnului și mulți au fost fătați pe acest pământ. Cum este și...

Bombardierul Făt Ioan de la Dej, păcăliciul politic cu mănuși de box din mușama

Toți agățătorii vor să roadă un ciolan, dar povestea noastră începe cu cocalarul suprem,...

Spectacole faraonice la Turda Arena. Cristian Matei plătește milioane de lei pentru ”pâine și circ”

De la un capăt la altul al Turzii, drumurile sunt sparte sau prost făcute....