Copiii clujeni din mediul rural învață limba și cultura chineză

Asociația VOSTOK Group, în parteneriat cu Institului Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai, demarează proiectul ONE STEP CLOSER TO CHINA, în perioada noiembrie 2017- iunie 2018, în diferite școli primare și gimnaziale din mediul rural din județul Cluj.

            Acest proiect are ca scop promovarea și familiarizarea elevilor din mediul rural cu limba și cultura chineză, prin diverse activități desfășurate de organizatori.

„Ne bucurăm că avem ocazia să le prezentăm copiilor din mediul rural, mediu cu un mai mic contact direct la ceea ce înseamnă cultura chineză. Cu toții știm că poporul chinez este unul dintre cele mai vechi popoare ale planetei, acest lucru incluzând o vastă cultură și istorie. Iar cu această ocazie, pe parcursul a opt luni, Asociația VOSTOK Group împreună cu delegații Institutului Confucius, vor reprezenta pentru și împreună cu elevii o parte însemnată a ceea ce înseamnă China”, declară președintele Asociației VOSTOK Group, Crișan Vlad-Alexandru.

Asociația VOSTOK Group este o organizație care dorește să promoveze arta, cultura, știința țărilor ex-sovietice, R.P Chineză, Turcia, Iran și Mongolia, să impulsioneze și să susțină educația și performanța intelectuală și artistică, prin organizarea de evenimente cultural-sociale, vizite de studiu, dezbateri, schimburi de experiență, etc, în scop de donații sau în scop informațional.

Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai este o organizație non profit, susținută de guvernul chinez. Institutul de la Cluj-Napoca s-a deschis în 2009 și este parte a unei rețele de 500 de asemenea institutute din toată lumea. Scopul Institutului este promovarea culturii chineze, prin organizarea de cursuri (limbă chineză, caligrafie, taichi) și activități culturale (școli de vară, seminarii, festivaluri, vizionări de filme, expoziții, concursuri). Pe lângă sediul central din Cluj-Napoca, Institutul Confucius are centre de predare în 5 județe din România – Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Arad, Maramureș și Bihor, în cadrul cărora, în prezent studiază limba chineză peste 1800 de elevi, studenți și adulți.

În cadrul proiectului One Step Closer to China, profesorii noștri își propun familiarizarea elevilor din mediul rural cu diferitele valențe ale culturii chineze, printr-o serie de prelegeri și jocuri antrenante.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare