Ciurila, colțul de rai unde poți face de toate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Comuna Ciurila este un colț de rai situat în partea de sud vest a județului Cluj, la doar 20 de kilometri de municipiul Cluj Napoca, pe DJ 107 R si la 25 km de mun Turda pe DJ 107L. Sunt înregistrate peste o mie de gospodării, terenul extravilan al comunei fiind de 6850 hectare, iar cel intravilan de 375 hectare.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=k9xH7vjJqe0]

Unde găsești acest colț de rai

Comuna este așezată pe Dealul Feleacului, în bazinul hidrografic al râului Hășdate care, după ce formează o salbă de cinci lacuri, sapă spectaculosul defileu al Cheilor Turzii. Cu o populație de aproape 2000 de locuitori și o suprafață de peste 70 de kilometri pătrați,  comuna Ciurila are în componență opt localități și anume: Ciurila, Filea de Sus, Filea de Jos, Pădureni, Pruniș, Sălicea, Săliște și Șutu.

Fauna beneficiază de spațiul mirific oferit de Valea Hășdatelor, întâlnind aici ornitofaună, reptile, animale și păsări de pradă precum și rozătoare. printre acestea amintim peștii, libelula, șarpele de apă, șopârla comună sau barza albă, lișițele ori stârcii. Efective de vânat sunt valoroase, remarcându-se mistreții, căprioarele, vulpile, bursucul și, mai rar, lupul.

O multitudine de complexe destinate turismului

Comuna Ciurila este una dintre dintre cele mai cunoscute comune din județul Cluj datorită numărului mare de complexe turistice care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, oferind posibilități variate de petrecere a timpului liber. Cât privește infrastructura, Comuna Ciurila oferă locuitorilor și vizitatorilor săi condiții demne de secolul 21, beneficiind de drumuri asfaltate, reușindu-se asfaltarea tuturor drumurilor județene ce străbat comuna, precum și a drumurilor comunale.

Mai mult, chiar și drumurile secundare din cele opt sate sunt pietruite, peste tot este instalat iluminat public, iar apă potabilă există în majoritatea satelor, unele din aceste investiții fiind realizate din fonduri europene. Întrucât educația este o componentă de bază a societății, în comuna Ciurila s-a construit din fonduri europene o grădiniță, iar școala generală a fost complet renovată, incluzând aici și reabilitarea curții.

Au fost realizate mai multe cămine culturale și o bază sportivă multifuncțională, iar pe viitor se are în vedere realizarea unui dispensar, a unor noi cămine culturale și a unei Baze Sportive Multifuncționale, cu fonduri de la Guvern. Vă așteptăm să ne vizitați!

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău