Cod portocaliu de furtuni la Cluj

Furtunile din toată țara nu se opresc, în unele zone acestea cauzând și inundații, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat din nou cod portocaliu de ploi pe aproape întreg teritoriul țării, județul Cluj fiind, de asemenea, vizat.

Site-ul ANM scrie următoarele:

Cod portocaliu:

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

Cod galben:
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, pentru noapte dintre 24 și 25 iunie este anunțat cod galben de fenomene de „instabilitate atmosferică temporar accentuată” în aproape întreaga țară, excepție făcând zona Olteniei, a Banatului și a Crișanei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii