Orban: Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber

Alocațiile vor fi dublate de abia în iulie 2022, spune Orban

Ludovic Orban, premierul României, a declarat astăzi că va mai ataca legea dublării alocațiilor în viitor. Deși CCR a decis că aceasta este constituțională, premierul spune că PNL va majora alocațiile treptat, iar ultima majorare va fi în iulie 2020. Astfel, dublarea alocațiilor va fi îndeplinită doar peste doi ani.

„Cu siguranță. Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar va dubla alocațiile așa cum am hotărât, în cinci trepte, ultima treaptă va fi la 1 iulie 2022. Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea, în funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate (…), dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a mai spus Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, o creştere a deficitului cu 0,6%”, a precizat Ludovic Orban.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii