barca-belis

Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj, căutat pe lacul Fântânele-Beliș

Șeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, este căutat de mai multe echipaje de scafandri pe lacul de acumulare Fântânele-Beliș. Acesta ar fi căzut, sâmbătă seara, dintr-o barcă.

În cursul serii de sâmbătă, 22 iulie, a fost primit un apel pe numărul unic de urgență 112, imediat după ora 22.00. A fost anunțat faptul că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliș-Fântânele, în apropierea barajului.
Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și alte două bărci civile. Din păcate căutările au fost fără rezultat până la orele 24.00, când s-au încetat temporar căutările.
În cursul dimineții, în jurul orei 6.30, un echipaj de scafandri al ISU Arad a ajuns la lacul Beliş-Fântânele pentru a relua căutările. Ei sunt sprijiniți de două bărci, dintre care una dotată cu sonar pentru căutări, și un echipaj SMURD de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj.
Echipe de salvare din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo sunt în drum spre locul incidentului în vederea reluări căutărilor, precum şi un echipaj de polițiști.
Adâncimea apei, în apropierea barajului Beliş-Fântânele, poate ajunge peste 100m, ceea ce limitează intervenția scafandrilor autorizați până la 40m (scafandrii ISU şi Salvaspeo). Acest tip de scufundări se pot efectua doar cu echipamente specifice, diferite de cele pentru scufundări până la 40m, ce trebuie să protejeze scafandrii de narcoza azotului şi toxicitatea oxigenului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare