95% din clujeni sunt satisfăcuți de propriul oraș, arată un studiu al Comisiei Europene

Comisia Europeană a publicat un raport conform căruia, clujenii sunt mulțumiți de propriul oraș în proporție de 95%. Mai mult, au tendinţa de a folosi mai puţin autoturismele şi mai mult transportul public, iar toleranța, atât cu imigranţii, cât şi în ceea ce priveşte comunitatea LGBT, este la cote bune. Media europeană la acest studiu a fost de 89%, deci calitatea vieții în orașul Cluj-Napoca este peste medie.

Studiul cuprinde 58.100 interviuri realizate în 83 de oraşe. În privinţa României, 95% dintre clujeni şi 82% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de oraş, comparativ cu media europeană de 89%, arată raportul.

„Oraşele adăpostesc aproximativ 40% din populaţia UE. Acestea se află în prima linie a unora dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă Europa. Infectările cu coronavirus, de exemplu, au ajuns mai întâi în oraşele mai mari şi mai conectate din Europa, precum Milano şi Madrid, înainte de a se răspândi în centrele mai mici şi în regiunile predominant rurale. Prin urmare, este extrem de important să fim conştienţi de nevoile persoanelor care trăiesc în oraşe, nevoi care să ne orienteze în procesul de elabora

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.