Ministrul Sănătății avertizează: „Ne putem întoarce la Starea de Urgență!”.

Ce medicamente se folosesc în România pentru tratarea coronavirusului? Nelu Tătaru dă explicații

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a dat detalii despre medicamentele care se folosesc în spitalele din România. Astfel, acesta spune că tot ceea ce se folosește pe plan mondial folosim și noi, inclusiv Remdesivirul și hidroxiclorochina.

Tătaru afirmă că de la începutul lui iulie până acum s-au administrat 11.829 de doze de Remdesivir, iar în depozite mai sunt încă 4.000 de doze.

El l-a contrazis pe profesorul Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a susţinut marţi, la Digi24, că în România nu există transparenţă cu privire la felul în care este alocat medicamentul Remdesivir, esenţial în tratarea cazurilor foarte grave de Covid-19. Profesorul Bubenek spunea că, făcând un calcul simplu, aproximativ 1.900 de oameni dintre cei care au ajuns la secţiile de terapie intensivă nu au primit Remdesivir, deşi nu există date despre câţi dintre aceştia au murit din cauza coronavirusului, scrie G4media.

Detalii despre Remdesivir

„Este un tratament care se dă pentru formele medii-severe. Se dă în stadiu incipient, un tratament de cinci zile, în general celor care sunt în terapie intensivă. Completăm tratamentul cu hidroxiclorochină, Kaletra sau completându-se ulterior cu tot ce înseamnă imunomodulatoare, anticoagulante, dexametazone, precum şi alte antivirale”

Tătaru a spus că sunt folosite și alte antivirale, iar de luni, 200.000 de tablete de favipiravir, un antiviral care împiedică replicarea coronavirusului va ajunge în România.

Tratamentul pentru coronavirus

”Nu avem un tratament specific coronavirus, avem un tratament general antiviral, care poate ameliora evoluţia unei boli, dar nu avem acel tratament minune care să oprească această boală. Folosim tot ce se foloseşte la nivel mondial, în contextul în care avem criza pe care o avem la nivel mondial când vorbim de Remdesivir”, transmite Ministrul.

Mai mult, 12.000 de doze de Remdesivir vor ajunge în țară în luna octombrie, fiind achiziționate constra-cost, nu până acum de la Comisia Europeană.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii