Coronavirus update: Se impune o analiză a planului de măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor de relaxare ulterioare

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Odată cu evoluția cazurilor de cornavirus din ultimele zile, Ludovic Orban vede necesară convocarea tuturor miniștrilor și a instituțiilor statului,care au atribuții de control „Miercuri voi convoca toţi miniștrii și toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie și Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

Într-adevăr, s-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a afirmat Orban.

Deși inițial au fost respectate regulile de distanțare fizică pe plaje, s-a ajuns în punctul în care nu se mai respectă aproape nicio regulă, situație aproape similară și în cazul teraselor. „încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmășie și aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”

Opinia primministrului Orban în raport cu respectarea măsurilor la terase: „Înţeleg că este aglomeraţie, dar și pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă și în alte locuri.
(…) Mobilizare maximă și prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor și de a-i determina pe cei care desfășoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile”

Imaginile de la terase în care oamenii nu mai respectă normele impuse, au creat controverse.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău