12.000 de lei amendă transportatorilor în Cluj. Acestea au fost date în urma campaniei organizate de ITM

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Acțiuni de control ce au vizat transportatorii rutieri au fost demarate în Cluj, în perioada 26-30 octombrie, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional. Aceasta a fost coordonată de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Au fost efectuate controale la 31 de transportatori din județul Cluj, iar șapte dintre aceștia au fost sanctionați contravențional cu amenzi de12.000 lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului saptămânal și pentru faptul că angajatorii nu au făcut dovada evidenței orelor de munca prestate de fiecare salariat.

Scopul campaniei este de a vedea modul în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la munca prestată de către conducătorii auto în baza contractului individual de muncă cu normă întregă sau parțială; organizarea timpului de muncă și de odihnă; repausul săptămânal și sărbătorile legale.

Au fost verificate, cu acest prilej, munca suplimentară; munca de noapte; întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de fiecare conducător auto; acordarea concediuluide odihnă; acordarea drepturilor salariale, a indemnizației primite de conducătorii auto în perioada delegării sau detașării în altă localitate în țară sau străinătate, precum și plata lor pentru munca prestată.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău