Trei mii de elevi din Cluj vor primi mâncare gratuită anul acesta. Școlile clujene în care copiii vor primi o masă caldă

By | Published | Niciun comentariu

Mai multe școli din Cluj vor asigura elevilor, începând cu acest nou an școlar, o masă caldă sau un pachețel alimentar. Aproape trei mii de elevi din oraș se vor bucura de acest privilegiu, conform Monitorul de Cluj.

Colegiul Pedagogic, la care învață peste 800 de elevi și preșcolari, la Colegiul Tehnic „Napoca”, unde mai mult de 360 de elevi vor beneficia de mâncare gratuită, și Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, cu aproape 1.700 de elevi, sunt școlile care vor asigura o masă copiilor.

În România există 150 de școli care sunt trecute pe lista unităților de învățământ care beneficiază de programul „O masă caldă”. Dintre acestea, cele 3 menționate mai sus sunt de la Cluj.

Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj le va oferi elevilor din clasele primare și preșcolarilor o masa caldă pe zi la cantina școlii. Elevii din clasele gimnaziale și din liceu vor servi masa la cantinele Primăriei.

Colegiul Napoca va avea regim catering pentru elevii săi.

Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” elevii din clasele primare vor primi mâncarea în regim de catering. Pentru cei din clasele gimnaziale și din liceu, instituția oferă câte un pachet alimentar pe zi.

Aceste mese vor fi asigurate din bugetul local, ca ulterior suma totală să fie recuperate din bugetul central. Cele trei școli vor cheltui cu aceste mese peste 2,2 milioane de lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *