Acasă Educație Cum va fi schimbată structura anului școlar 2021-2022. Primul semestru se va...

Cum va fi schimbată structura anului școlar 2021-2022. Primul semestru se va încheia mai devreme

Cum va fi schimbată structura anului școlar 2021-2022. Primul semestru se va încheia mai devreme

Viitorul an școlar va începe în a doua zi de luni din septembrie, cel mai probabil. Semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, iar vacanța dintre semestre va fi comasată cu vacanța de iarnă, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cum va fi schimbata structura anului școlar 2021-2022

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației se gândește la o structuă diferită pentru noul an școlar, care să fie mult mai eficientă pentru elevi și profesori.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și Anul nou.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version