S-a înființat Poliția pentru Siguranța Școlară. E menită să combată violenţa între elevi şi infracţiunile din şcoli

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat, marţi, ordinul pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române. Aceasta va avea ca scop combaterea infracţionalităţii şi violenţei în şcoli şi în vecinătatea acestora.

Vela a anunţat că, în cadrul Poliţiei Române, s-a înfiinţat şi Direcţia pentru Siguranţa Şcolară. Ministrul a spus că din noua structură vor face parte 270 de poliţişti.

„Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti, organizaţi la nivelul IGPR, a DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ. Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acestora”, a declarat Marcel Vela.

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău