ARAFAT - Un val doi ar putea să lovească România în toamnă și ar putea să se suprapună peste gripa sezonieră

Raed Arafat a explicat ce se va întâmpla cu elevii care nu vor să poarte mască: „Afară, pe hol!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit la Digi24 despre purtatul măștii de către elevi. Șeful DSU spune că „va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni de la părinții lui, de la anturajul lui”.

Arafat spune că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă afară, pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, spune Arafat.

„La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului: «Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă afară, pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol.» Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din lasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. «Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor». Trebuie explicat deschis”, a explicat șeful DSU.

Știrea completă, pe Digi24.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii