an scolar

Orban: Unul din părinți va putea sta acasă cu copilul, dacă acesta nu merge la școală, primind 75% din salariu

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat faptul că, din toamnă, unul dintre părinți va putea să stea acasă cu copilul, dacă va fi cazul ca acesta să nu meargă fizic la școală, și că acesta va primi 75% din salariu în perioada respectivă.

„Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, ea nu va fi măsură generală, pentru că măsura suspendării şcolilor a fost una generală”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia vizitei în Valea Jiului.

„Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă, vor primi pe perioada suspendării cursurilor, vor primi, un părinte acea formă de sprijin de 75%”, a mai explicat Orban.

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că școala va începe pe 14 septembrie, așa cum era stabilit. Acesta a subliniat faptul că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii