Orban, despre lipsa medicilor din spitalele COVID

Orban spune că e posibil ca școala să înceapă față în față doar de la 1 octombrie, primele două săptămâni ținându-se online

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că se discută scenariul ca toți copiii să facă online cursurile până la 1 octombrie, iar dacă se va lua o decizie va fi anunțată „în timp util”, scrie G4Media.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru”, a explicat premierul existența acestui scenariu.

„S-a discutat, încă nu s-a luat o decizie, vom anunța în timp util dacă se ia o decizie. Deocamdată sunt niște opinii care au fost exprimate”, a mai spus Ludovic Orban.

Anul școlar începe în 14 septembrie, iar în 10 septembrie toate școlile din țară ar urma să afle scenariul în care încep cursurile.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii