Școala Gimnazială Specială Huedin, reabilitată cu bani europeni

Orban: Purtarea măştii de protecţie, obligatorie la orele față în față. Școlile trebuie dotate cu dezinfectanţi

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, care vor fi principalele măsuri ce se vor lua la deschiderea școlilor, în cazul instituțiilor de învățământ unde se vor ține ore față în față.

„Începerea şcolii presupune o serie de demersuri, care sunt în derulare pe fiecare direcţie de acţiune pe care am stabilit-o. Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) Este clar că pentru fiecare mod de deschidere a anului şcolar trebuie luate măsurile specifice. În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar.

Acolo unde este posibil să se asigure separarea prin plafoane de plexiglas (…) este important ca acest lucru să se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu tot ceea ce înseamnă substanţe de dezinfecţie, cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor”, a spus Orban în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul a adăugat faptul că trebuie luate toate măsurile de protecție astfel încât riscul epidemiologic să fie unul cât mai scăzut.

„Din acest motiv, am luat decizia ca să se deschidă şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate în primă fază de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă”, a spus Orban, amintind de cele trei scenarii în care vor fi deschise şcolile – verde, galben şi roşu.

Ludovic Orban a prezentat, miercuri, în şedinţa Parlamentului, raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii