O comună din județ a avut parte de numai o zi de școală față în față. De astăzi a trecut la scenariul roșu

Școlile din comuna Cornești, județul Cluj, au rămas pustiite după numai o zi de școală, cea în care a avut loc deschiderea, și ea diferită față de anii trecuți.

Comuna Cornești depășește 3 cazuri la 1.000 locuitori, iar astfel, potrivit unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), emisă luni seară, școala din Cornești trece în SCENARIUL 3 (ROȘU) – toți elevii vor face cursuri online – începând de marți, 15 septembrie.

„CJSU a decis azi (luni), ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1000 locuitori), ca începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT sa treacă la scenariul 3 (învățământ online). Alte modificări nu exista la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Reamintim că, în data de 7 septembrie, când DSP-urile au transmis situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, comuna Cornești se încadra în scenariul roșu, cu o rată de incidență de 3,05 cazuri la 1.000 de locuitori. Ulterior, însă, incidența cazurilor a scăzut sub 1, astfel că s-a decis deschiderea școlii pe 14 septembrie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii