Ministerul Educației s-a răzgândit! Părinții nu vor mai completa declarația pe propria răspundere

Ministerul Educației a anunțat că părinții nu vor mai fi nevoiți să completeze, odată cu începerea noului școlar, declarația pe propria răspundere, care a făcut subiectul multor discuții în ultima perioadă.

Declarația cu pricina urma a fi completată de către părinți, făcându-i răspunzători în cazul în care copilul lor ar fi fost trimis la școală fiind bolnav de COVID-19. Părinții puteau chiar răspunde penal din cauza acestui fapt.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie.

La ședința de guvern de luni, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului sănătății și ministrului educației să definitiveze ordinul comun care stabilește regulile privind reînceperea noului an școlar. Premierul le-a transmis celor doi că se așteaptă ca ordinul să fie publicat marți, astfel încât să înceapă pregătirile pentru desfășurarea orelor în siguranță.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii