Mircea Abrudean - „Pandemia încă nu a trecut”

Mai multe școli din Cluj trec în sistem hibrid. Restaurantele din Gherla și Dej se închid în interior.

prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a anunțat o serie de măsuri care vor fi implementate în județul Cluj pe fondul creșterii numărului de cazuri de covid-19. Astfel, principalele măsuri vizează trecerea în sistem hibrid a tuturor școlilor din Dej, Huedin, Florești și Gherla. În plus față de asta, restaurantele din Gherla și Dej se vor închide în interior, iar, totodată, sălile de jocuri vor fi, de asemenea, închise.

„Începând cu 7 octombrie, ora 07.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Măsura va fi respectată pe toată durata perioadei Stării de alertă”, a anunțat luni, prefectul Mircea Abrudean.

Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție în preajma școlilor și a grădinițelor pot ajunge până la 2.500 de lei.

„Nerespectarea obligației de a purta mască în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. (…) Am considerat că zonele din proximitatea unităților de învățământ reprezintă potențial de focare pentru că părinții, aparținătorii, bunicii se îngrămădesc fără să poarte neapărat mască. Prin această Hotărâre îi obligăm pe toți să poarte mască și verificăm asta. În caz contrar vor fi aplicate sancțiunile menționate”, a precizat Abrudean.

„Pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești, care erau în scenariul 1, se aprobă trecerea pe scenariul 2. De asemenea, trece în scenariul 3 Colegiul Național “Andrei Mureșanu” din Dej, unde au fost confirmate 4 cazuri de îmbolnăvire în 4 clase diferite. Tot în scenariul 3 trece și Liceul “Petru Maior” din Gherla, unde sunt confirmate 3 cazuri în 3 clase diferite”, a declarat prefectul Clujului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii