HARTĂ. Localitățile din Cluj în care școala nu începe față în față: șapte hibrid, două 100% online. Situația la nivel național

Ministerul Sănătății a publicat harta completă, la nivel național, în care arată cum va începe școala în absolut fiecare localitate din țară, în funcție de cum a evoluat situația epidemiologică în utimele două săptămâni în fiecare dintre acestea.

În orașe mari precum București, Brașov sau Iași elevii vor începe școala în sistem hibrid, pe când Cluj-Napoca este unul dintre orașele-reședință de județ în care orele se vor ține doar față în față, cu respectarea măsurilor de siguranță. Localitățile Dej, Turda, Câmpia Turzii, Gherla sau Huedin se vor bucura și ele de prezență 100% în școli dat fiind numărul scăzut de cazuri.

În două localități clujene nu se va merge, la 14 septembrie, la școală, orele ținându-se integral online: Aghireșu, acolo unde a fost depistat, săptămâna trecută, un focar de infecție la o fabrică, și Cornești. În alte șapte localități din județ școala începe în sistem hibrid: Gârbă, Borșa, Feleacu, Săvădisla, Sic, Vad, Bobâlna.

Scenariile în funcție de numărul de cazuri:

Scenariul verde = în localitate e mai puțin de o persoană în medie detectată cu COVID în ultimele 14 zile, raportat la mia de locuitori. Elevii pot merge la școală.

Scenariul galben = 1-3 persoane detectate în medie în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală au preșcolarii, elevii din clasele 0-4 și cei din anii terminali. Restul claselor fac și ore online, și la școală, prin rotaţie.

Scenariul roșu = mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă, la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile. În acest caz, școala se închide de tot, iar orele se fac online.

Cum arată harta la nivelul Cluj:

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii