Fără note la Religie, Muzică, Desen și Sport; ore mai puține de Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Schimbări majore la gimnaziu, pregătite pentru noul an școlar

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Tăieri de ore și eliminări de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite în prezent de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la 5 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu.

Potrivit Edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educației care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învățământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.

În prima variantă, marile noutăți sunt eliminarea notelor la materiile Religie, Muzică și Desen și Educație fizică și sport, dispariția Muzicii sau a Desenului dintre orele obligatorii (copiii vor alege ce materie din cele 2 studiază în fiecare an), eliminarea cu totul a materiilor „Consilierea și dezvoltarea personală” (care intră în dirigenție) și „Educația tehnologică”.

În Varianta 2 de plan-cadru aflată în lucru la Minister și obținută de Edupedu.ro dispare materia „Limba latină”, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.
Varianta 3 este construită pe baza chestionarelor lansate de Ministerul Educației către părinți și profesori. De remarcat că și în aceste variante realizate pe baza răspunsurilor societății, Religia rămâne ca materie obligatorie cu 1 oră pe săptămână din clasa a V-a până în clasa a VIII-a. Asta în timp ce alte materii apar inclusiv cu jumătăți de oră în planul-cadru.
Articolul integral pe Edupedu.ro.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău