Cum se va desfășura școala la toamnă

Elevii își spun cuvântul în privința structurii noului an școlar. Inițiativa lansată de Consiliul Elevilor

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a lansat o consultare, sub forma unui chestionar online cu numele „Cum ai vrea să arate noul an școlar?”, prin care elevii din România își pot exprima părerea și dorința cu privire la anul școlar ce va începe peste o lună, scrie Edupedu.ro.

„Considerăm că acest moment e unul oportun pentru o schimbare fundamentală de paradigmă în sistemul educațional, însă, cum nicio decizie majoră nu ar trebui luată în educație fără consultarea directă a beneficiarilor primari ai educației, Consiliul Național al Elevilor lansează consultarea «Cum ai vrea să arate noul an școlar?», adresată tuturor elevilor din România”, anunță organizația elevilor.

În contextul educațional actual, luând în considerare scenariile privind începerea anului școlar publicate de către autorități, Consiliul Național al Elevilor lansează o serie de consultări către colegii lor, pe baza cărora anunță că vor formula propuneri privind școala în timp de pandemie.

Ne aflăm într-un punct de turnură pentru sistemul educațional din România. A venit timpul ca fiecare elev să își exprime opinia cu privire la modul în care își va trăi viața școlară de acum încolo și, mai mult, să fie cu adevărat ascultat de către autorități. Lansăm această consultare, în calitate de unică structură de reprezentare a elevilor la nivel național, pentru că, în acest context, orice măsură luată în absența unei consultări reale a beneficiarilor este lipsită de fundament. Suntem deschiși să lucrăm alături de Guvernul României, pentru a duce la îndeplinire dezideratele elevilor”, susține Rareș Voicu, președintele CNE.

Articolul intergral, pe Edupedu.ro.

Consultarea CNE, aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii