Acasă Educație Daniel Funeriu cere BOR ca profesorii de religie să nu propage printre...

Daniel Funeriu cere BOR ca profesorii de religie să nu propage printre elevi teorii ale conspirației legate de pandemie

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, face un apel către Biserica Ortodoxă Română (BOR) să se asigure că profesorii de religie nu vor disemina, în rândul elevilor, teorii conspiraționiste legate de pandemie, cum ar fi cele pe tema vaccinării.

Acesta spune că ar exista în societate discuții referitoare la atitudinea sceptică a profesorilor sau a clerului bisericesc legate de COVID-19 sau chiar de chestiuni de sănătate.

Funeriu sugerează BOR „să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate sau decredibilizate de minți tulburi.

„Apel către BOR:

În societate există discuții referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar și, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea.

Poziția BOR în chestiunea vaccinării a fost rațională din informațiile mele, chiar dacă unii membri ai clerului au vorbit prostii, în afara celor susținute oficial de BOR.

Începutul noului an școlar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toții trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situația este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opțională.

Am semnale că pe alocuri anumiți profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraționiste și astfel prezintă un risc pentru sănătatea copiilor.

Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate sau decredibilizate de minți tulburi.

Experiența mea de colaborare instituțională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener rațional și atent. Așa trebuie să fie și acum. Mai ales acum. Speranța, încrederea, tămăduirea sufletelor și reziliența pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoși. E o datorie creștinească să avem grijă de trupurile noastre.”, a fost mesajul fostului ministru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version