Ce se întâmplă cu elevii care au simptome de COVID-19 la școală

Noul an școlar a debutat ieri, de astăzi începând oficial și cursurile, fie ele onsite, hibrid sau în totalitate online. În școlile din întreaga țară s-au luat măsurile necesare de protecție pentru a se evita răspândirea coronavirusului între copii.

Ce se va întâmpla, însă, cu un elev care prezintă, în timpul orelor, simptome de COVID-19? Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că un școlar care se află într-o asemenea situație va fi imediat izolat într-o altă clasă până la sosirea tutorelui.

Mai apoi, acesta va fi consultat de medicul de familie, cadrul medical urmând să stabilească dacă elevul are sau nu nevoie de un test PCR. Pe lângă toate acestea, la o temperatură de 37,3 grade C la sosirea la ore, elevul nu este primit în colectivitate.

În condițiile în care se descoperă că un elev infectat cu coronavirus, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, clasa fiind închisă și orele desfășurându-se online.

În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție, preciza recent ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii