primar cluj

Boc vrea începerea școlii în condiții normale, la Cluj: „Poate autorităţile naţionale vor lăsa ca decizia să fie luată la nivel local”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, în ședința Consiliului Local de luni, 3 august, că primăria împreună cu școlile fac eforturi pentru ca noul an școlar, care va debuta pe 14 septembrie, să înceapă în condiții cât mai apropiate de normal.

Edilul a spus că au fost alocați peste 12 milioane de euro pentru ca școlile din oraș să fie digitalizate, în eventualitatea unui nou semestru desfășurat, chiar și parțial, în online. Boc afirmă că astfel de investiții erau oricum necesare, pentru ca învățământul din Cluj-Napoca să fie unul cât mai modern.

„Lucrăm la un scenariu cât mai aproape de varianta reală, dar depinde de ce se va întâmpla până în 15 septembrie. Poate autorităţile naţionale vor lăsa ca decizia să fie luată la nivel local. As vrea cât mai mulți copii care să meargă la școală. Există şi varianta ca cei din clasele 0-4 să meargă la şcoală, iar cei mari on-line, deci sistem hibrid.

Avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ, din care 12.7 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea de camere video, căşti, laptopuri. Ca să fim pregătiți și pentru varianta hibridă. Aceste investiții în învățământul digital trebuie oricum făcute. Directorilor care nu respectă aceste cerinţe le voi cere public demisia. Clujenii faca eforturi ca școlile să primească acești bani și nu accept indolenţă.

Tot ce au cerut directorii, noi le-am dat cu rectificare de buget. Învăţământul digital oricum nu mai poate fi oprit. Luăm acum măsura pentru a fi pregătiți indiferent de situație”, a spus primarul Emil Boc la ședința CL.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • La ce educație au mulți clujeni cine garantează siguranța copiilor? Pensionarii și nu numai umblă cu măști vechi de o lună,alții o poartă deloc. Boc să-și vadă de primăria lui coruptă să lase copiii în pace.