Noi angajări în școli și grădinițe. Guvernul a suplimentat numărul de locuri cu 750, după ce în ianuarie au fost excluse 1200 de persoane

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Numărul de posturi în învățământ este suplimentat cu 750 de locuri pentru personal didactic auxiliar și nedidactic, potrivit hotărârii adoptate în ședința de joi seară. Măsura este luată de Guvern, prin Secretatul General al Exucației, Ioana Lazăr.

Măsura survine după ce s-a suplimentat cu 500 de locuri în septembrie.
În nota de fundamentare este explicată nevoia acestor posturi: ” Cursurile școlare au început în condițiile instituirii stării de alertă, organizarea activităților didactice făcându-se în mod diferențiat, prin respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care atrage micșorarea numărului de elevi într-o clasă, cu creșterea a numărului de clase și implicit de posturi.

În acest context, pentru a se putea asigura un act educațional de calitate, precum și respectarea măsurilor de igienă în învățământul preuniversitar, este necesară suplimentarea
numărului de posturi pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2020-2021“.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău