URAP

DOCUMENT. Facultățile Universității „Babeș-Bolyai” la care studenții se întorc, fizic, la cursuri

Universiatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a definitivat lista cu facultățile care vor începe cursurile 100% sau în unul dintre cele trei scenarii hibrid propuse de Senatul Universității.

După cu oficialii UBB anunțaseră și cu ceva timp în urmă, s-a pus accent pe facultățile cu profil de cercetare sau vocațional.

Începerea anului universitar nu este un moft al profesorilor. Conform legii educației, dacă nu ai activități de predare, acestea se transformă în activități de cercetare, deci oarecum noi avem ce să facem în perioada aceasta. Măsurile sunt mai degrabă de dragul studenților pentru a nu le afecta parcursul”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Rectorul UBB a mai spus faptul că măsurile implementate sunt în favoarea studenților și a sănătății populației.

Cele trei scenarii din cadrul UBB, de la 1 octombrie:

Hibrid I: doar studenții de la anul I licență ar fi revenit la facultate.

Hibrid II: scenariul pe care majoritatea studenților l-au preferat și, în același timp, scenariul pe care aceștia l-au considerat cel mai avantajos din punct de vedere al studiului. În acest scenariu, toți studenții unei facultăți s-ar fi întors la facultate.

Hibrid III: scenariul cu care studenții s-au obișnuit datorită faptului că a fost primul ce a apărut în spațiul public. În acest scenariu, studenții care sunt la licență în anul I sau la licență în anii III (Facultatea de Mate-Info) sau IV(Facultatea de Geologie, etc.), bazat pe profilul facultății, vor veni, sau reveni, la facultate. Pe lângă aceștia, studenții care sunt în ani terminali la master se vor întoarce și ei la facultate.

În acest document, la pagina patru, se poate găsi scenariul ales de fiecare facultate ce aparține de UBB, plus explicații detaliate:

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii