Solicitare către universități să publice scenariul ales cu cel puțin 14 zile înainte de începerea cursurilor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită universităților să publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului universitar scenariul ales și modalitatea completă și detaliată de implementare a acestuia, scrie G4Media.

ANOSR solicită ca acestea să fie stabilite cu o consultare prealabilă cel puțin a studenților reprezentanți și a organizațiilor studențești implicate, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanții studenților critică modul în care a fost realizat ghidul sanitar pentru universități, „fără o consultare prealabilă a beneficiarilor principali ai învățământului superior, studenții”.

„Ne aflăm cu siguranță într-o perioadă marcată inerent de incertitudine iar soluțiile nu pot fi universal valabile. Fără o consultare a studenților din partea tuturor autorităților și instituțiilor competente măsurile pot fi deconectate de la problemele pe care și le pun studenții la începutul anului, de așteptările sau nevoile lor.

Avem speranța că universitățile vor analiza realist și în ansamblu măsurile posibile astfel încât să asigure condițiile optime pentru desfășurarea adecvată a actului educațional, să pregătească preventiv activitățile online mai mult ca posibile în multe centre universitare și să ofere studenților predictibilitatea întregului proces”, a declarat Horia-Șerban Onița, președintele ANOSR.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău