primar cluj

Primăria Cluj-Napoca alocă 3 milioane de euro pentru reînceperea anului școlar

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că primăria a alocat 3 milioane de euro pentru începerea anului școlar din municipiu, în sistem hibrid, asta în cazul în care situația epidemiologică  va permite acest lucru.

„Lucrăm la primul scenariu, câți mai mulți copii la școală, asta ne dorim. Asta e varianta pe care ne-am dori să o implementăm, dar ea depinde de evoluția situației epidemiologice. (…) ”, a spus Emil Boc, miercuri, la Digi24, preluat de republica.ro. Directorilor care nu au în 15 septemrie toată infrastructura digitală pregătită, li se va cere public demisia.

„Din banii clujenilor” au fost achiziționate peste 2.000 de tablete pentru copiii din familii defavorizate, iar  tabletele au ajuns la copii în luna iunie,  a mai declarat Emil Boc. Pentru copiii din comunitățile defavorizate a fost asigurat și acces gratuit la wi-fi. “Degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat”.

Primăria este pregătită să pună la dispoziție câteva spații alternative pentru desfășurarea cursurilor, atât în curțile școlilor, cât și în alte locuri, dar totul depinde de cum va arăta situatia epidemiologică. Primarul a precizat că este vorba de „unități mobile, dotate cu toate facilitățile, astfel încât să aibă și căldura asigurată și infrastructura necesară” a declarat primarul

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii