Klaus Iohannis: Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Klaus Iohannis a declarat că decizia definitivă care face referire la modul în care se vor deschide școlile în septembrie va fi luată săptămâna viitoare.

„Evident că această situaţie a deschiderii noului an şcolar şi universitar este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte multe. Am avut nenumărate discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. Am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public. Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso. Şcoala sigur nu va începe în condiţii normale. Pandemia până în septembrie nu va dispărea. Asta este clar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele consideră că este necesară deschiderea școlilor și funcționarea lor după un scenariu mixt, astfel că nu se poate realiza numai școală online.

„Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Şi în funcţie de condiţiile locale, vom aveam mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală, sau mai multă şcoală online, sau sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit şi vom şti într-o săptămână sau două şi va fi comunicat”, a mai precizat Iohannis.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău