Zboruri low-cost de la Cluj la Hamburg şi Nisa

Operatorul Blue Air va introduce din primăvară noi rute europene de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), intrând în competiţie directă cu Wizz Air pe traseele Londra Luton şi Larnaca.

Din martie, Blue Air îşi va extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 şi patru noi rute către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie).

Din 15 iunie, un zbor intern va conecta Clujul de Constanţa, litoralul Mării Negre devenind astfel foarte accesibil. De asemenea, Blue Air va creşte frecvenţele pe ruta către Dublin, de la două la trei zboruri săptămânale. De vineri Blue Air a început operarea rutei Cluj-Napoca – Birmingham cu trei frecvenţe săptămânale: luni, miercuri şi vineri.

„Încă din momentul anunţării acestei rutei la Birmingham cererea a fost mare, datorită legăturilor comerciale dintre Cluj-Napoca și Regatul Unit, a interesului turistic foarte mare, dar şi a fluxului de studenți. Interesul nostru pentru piaţa din Transilvania este subliniat de faptul că începând cu sezonul de vară 2017, vom aloca o a doua aeronavă Boeing 737-800 bazei din Cluj-Napoca. Dezvoltarea noastră este în concordanţă cu intenţiile noastre de a stimula turismul din judeţul Cluj”, a declarat Gheorghe Răcaru, director general al Blue Air.

3 milioane de pasageri la Cluj

„Iniţiativa Blue Air de a dezvolta această nouă rută, spre Birmingham, este una extrem de lăudabilă în contextul geopolitic actual. Această nouă conexiune aeriană va reprezenta o punte de legătură între cele două regiuni deservite, facilitând atât crearea de noi parteneriate economice sau culturale, cât şi fluxurile turistice înspre şi dinspre Transilvania”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

„Dezvoltarea bazei aeriene Blue Air de la Cluj-Napoca nu se opreşte aici, în 2017 urmând să fie deschise cinci noi rute şi să fie alocată cea de-a doua aeronavă aeroportului clujean, premise ideale pentru ca AIAIC să înregistreze anul viitor un trafic de aproximativ 3 milioane de pasageri”, a precizat directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

Blue Air estimează o creştere de 50% a traficului faţă de anul precedent, la un total de 3,2 milioane de pasageri în 2016. Aceasta și-a început activitatea acum 12 ani, în prezent oferind zboruri către 90 de rute.Blue Air operează o flotă de aeronave Boeing 737, cursele sale de la Cluj fiind spre Birmingham, București, Constanța, Dublin, Hamburg, Iași, Larnaca, Liverpool, Londra, Nisa, Timișoara.

Competiţie între operatorii low-cost

Principalul său concurent din România, Wizz Air, a anunţat deja că de anul viitor va opera curse low-cost de pe AIAIC spre șapte noi destinații din Europa, printre care Larnaca, Malta, Stockholm, Bratislava, iar cele de Frankfurt, Baden-Baden şi Budapesta vor fi operate de la Cluj în timp ce lucrările pistei de la Aeroportul Târgu-Mureş se află în desfăşurare.

Londra Luton se numără printre aeroporturile de destinaţie ale Wizz Air cu frecvenţă suplimentată, alături de Barcelona, Dortmund, Basel, Nürnberg şi Bergamo. De pe aeroportul din Someșeni mai operează companiile ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling Airlines.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii