alin tise banner

VIDEO / Transportatorii au provocat haos între Cluj și Gilău. Aceștia au protestat față de majorarea polițelor RCA

Zeci de camionagii au protestat astăzi pe DN1, intre localitatea Gilau şi cartierul Mănăştur, nemultumiţi de creşterea RCA. Şoferii de TIR –uri spun că din această cauză au ajuns în pragul falimentului.

Traficul rutier înpre şi dinspre Cluj s-a desfăşurat cu dificultate mai bine de două ore, iar coloana de maşini s-a întins pe câţiva kilometri.

Principala nemultumire a transportatorilor este cresterea cu până la 300 la sută a politelor RCA. In aceste conditii, spun camionagii, nu vor reusi să işi tină firmele pe profit, ba mai mult, in cateva luni vor ajunge în situaţia de a pune lacăt pe afaceri

”Ganditi-va ca la inceputul anului plateam undeva la 4 mii de lei un RCA pe an, acum s-a ajuns pana la 12 mii si mai mult, chiar pana la 20 de mii de euro”, au spus transportatorii.

Uniunea Naţionala a Transportatorilor Rutieri din România a avut discutii cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, dar fără niciun rezultat. Reprezentantii transportatorilor au cerut emiterea unei ordonante de Guvern, cu efecte pentru 2016 şi cu aplicare imediata de la 1 ianuarie, care să ducă la scăderea pretului la RCA

În industria transporturilor rutiere din România sunt implicate peste 33.000 firme de transport mărfuri și persoane, unde lucrează peste 400 de mii de oameni. Societăţile de transport operează aproape 200.000 de autovehicule licențiate de transport marfă de peste 3,5 tone și de transport persoane.

Transportatorii spun ca daca nu vor ajunge la nicio intelegere cu guvernanţii, vor continua să protesteze şi în perioada următoare.

sursa: TVR Cluj