VIDEO / La Cluj funcționează prima priză publică pentru alimentarea autoturismelor electrice

La Cluj-Napoca funcţionează, începând din această săptămână, prima priză publică pentru alimentarea autoturismelor electrice. Oricine posedă o astfel de maşină o va putea încărca aici, plătind doar costul curentului electric, informează TVR Cluj.

Priza a fost instalată în cel mai mare parc tehnologic privat din România. Actualmente în ţara noastră circulă aproximativ 130 de automobile electrice.

”Anul acesta se estimează dublarea numărului de autoturisme electrice, datorită subvenţiei acordată de Ministerul Mediului”, spune Nina Moldovan, CEO parc tehnologic

Chiar şi cu subvenţia de douăzeci de mii de lei, preţul unui autoturism electric este deocamdată ridicat. Prima maşină care a fost alimentată aici costa în jur de patruzeci de mii de euro, dar avantajele sunt pe măsură, a declarat Marius Zăhan, dealer auto.

Avantajul mașinilor electrice este considerabil. La o mentenata aproape de zero şi o autonomie din ce în ce mai mare, se adaugă lipsa emanaţiilor de noxe şi o deplasare silenţioasă.

Orice posesor de autoturism electric din oraş sau aflat în tranzit îşi va putea încărca maşina la priza publică. Operaţiunea durează două ore şi jumătate şi  costă aproximativ trei lei. Autonomia unui automobil electric variază  o sută şi cinci sute de kilometri, potrivit TVR Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii