Veniturile clinicilor Amethyst, afectate de rambursările întârziate

Amethyst, primul lanţ de clinici de radioterapie oncologică care s-a extins în Europa pornind din România, a înregistrat venituri facturate de 2,4 milioane de euro în primele trei luni ale anului, dar business-ul este afectat de o scădere a fluxului de numerar de 1,5 milioane de euro reprezentând rambursări întârziate de casele judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) ale costurilor cu tratamentele.

În ciuda acestei situaţii, cele două clinici Amethyst operaţionale în România, una în Otopeni şi una în Cluj-Napoca, au continuat să asigure tratamente oncologice cu radioterapie pentru diverse forme de cancer.

Cele două clinici sunt rezultatul unei investiţii de 18 milioane de euro, din care echipamentele speciale au costat 10 milioane, şi asigură 161 de locuri de muncă, dintre care 92 ocupate de medici şi asistente cu înaltă specializare în radioterapie şi oncologie, ce asigură tratamente pentru 350 de pacienţi lunar.

Plătim asigurări toată viaţa, statul se face că plouă

„Sperăm că într-o bună zi sistemul asigurărilor de sănătate va admite că oamenii care şi-au plătit toată viaţa la asigurările de sănătate trebuie să beneficieze de condiţii decente în timpul tratamentelor”, a declarat Barbara Werchowiecka-Rusinek, director general al Amethyst Group. Pentru 2017, conducerea Amethyst se aşteaptă la rezultate mai bune pe fondul îmbunătăţirii continue a parteneriatelor cu CJAS, ceea ce le-ar permite acţionarilor să reia programul de extindere în ţara noastră.

Cu şase clinici în România, Polonia, Franţa şi Germania, Amethyst caută să se extindă în întreaga Europă. Clinicile Amethyst sunt operate de către compania Radiotherapy LTD. Printre marii operatori de servicii medicale din România se mai numără Regina Maria, MedLife, Medicover, Sanador, Monza, Polisano, Hiperdia, Gral, Affidea sau Arcadia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii