Vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirus are reacții bune inclusiv asupra persoanelor vârstnice. Provoacă mai puține reacții adverse decât la tineri

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Vaccinul produs de AstraZeneca, dezvoltat de Universitatea Oxford produce un răspuns imun similar și la tineri și la vârstnici, iar reacțiile adverse au fost mai puțin întâlnite la cei vârstnici.

„Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la adulții tineri și vârstnici, ira reaactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

Luni dimineață, Financial Times a scris că vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca declanșează anticorpii și celulele T în grupele de vârstă înaintată.

Vaccinul AstraZeneca și cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech sunt principalele favorite în cursa pentru primul vaccin al unei mari companii farma ce va primi aprobarea autorităților.

Inclusiv UE a rezervat cel puțin 300 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anti-Covid-19 realizat de AstraZeneca și și-a rezervat și 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer – BioNTech.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău