Un teren din Cluj s-a vândut cu 2,5 milioane de euro

Grupul imobiliar american RE/MAX a intermediat anul trecut în România tranzacţii de 100 de milioane de euro, cele mai mari fiind efectuate pe teritoriul judeţului Cluj.

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate, a intermediat anul trecut 1.000 de tranzacții imobiliare, de 100 milioane de euro, în creștere cu 130%, comparativ cu anul precedent. Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale încasate de aceasta din intermedierile imobiliare s-a situat la 1,5 milioane de euro în 2016, cu 50% mai mult comparativ cu anul precedent.

„Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 11 orașe s-a triplat comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.000 de vânzări, respectiv închirieri. În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 79%. Restul de 21% au reprezentat proprietățile office, comerciale și terenuri”, a declarat Răzvan Cuc, director regional al RE/MAX România.

Birourile din Cluj au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Brașov. Cluj-Napoca și București au generat cele mai mari tranzacții intermediate. Pentru un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară din Cluj, de 10.000 mp, un dezvoltator imobiliar a plătit 2,5 milioane de euro. O altă operaţiune derulată în zonă a reprezentat-o vânzarea unei clădiri de birouri, cu o suprafață de 1.700 mp și o valoare de 1,5 milioane de euro.

„Chiar dacă cele mai mari tranzacții le-am intermediat pe segmentele de terenuri și clădiri de birouri, au fost și români care au plătit sume considerabile în ceea ce privește segmentul rezidențial. Pentru un apartament situat în București un client a plătit 725.000 de euro”, menţionează Cuc.

Filiala din România va însuma în acest an 25 de birouri şi 250 de agenți. Grupul RE/MAX are 100.000 de agenţi afiliaţi în 7.000 de birouri aflate din 100 de ţări. Printre principalii săi concurenţi din Cluj se numără agenţiile Welt, Edil, Blitz, Napoca Imobiliare, Habitas sau Pitas.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii